Do 04 jan 2024 20:15  
 
 

  Poll
  7,88
 
  Regie
  Trän Anh Hùng
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2023
 
  Duur
  135'
 
  Met
  Benoît Magimel, Juliette Binoche
 

Wat wordt er fantastisch gekookt in Le pot-au-feu en dat kan dus ook als een film in 1885 speelt; we zagen dat trouwens eerder al in Delicieux (8,36), dat zich afspeelt aan het eind van de 16e eeuw.

Kok Eugenie werkt al 20 jaar samen met de fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Door die samenwerking zijn gerechten steeds verrukkelijker geworden en zij kunnen de bekendste chef-koks overtreffen. Door de innige eetliefde is er wel wat meer dat louter een werkrelatie gegroeid, al heeft Eugenie haar vrijheid hoog staan. Door nou eens voor haar te koken probeert Dodin alsnog tot een huwelijkstoestemming te komen…

Prijs voor beste regie in Cannes 2023.

Geïnspireerd op het boek 'La vie et la passion de Dodin-Bouffant' van de Zwitserse schrijver Marcel Rouff uit 1924.

Pierre Gagnaire, een van Frankrijks toonaangevende chef-koks met 14 Michelin-sterren, vervulde de rol van culinair regisseur en wie oplet merkt dat de Franse topacteurs Juliette Binoche en Benoît Magimel hun liefde voor de Franse keuken wel moeten delen.

"Ook al voelt tegen het eind, na een ingrijpende wending, het culinaire aspect wat als een herhalingsoefening, toch is het knap hoe Tr?n je in zijn flow weet mee te nemen."