Ma 10 juni 2024 14:00 u  
Do 20 juni 2024 20:15 u

In 2015 vertoonden we Ventoux (7,5), de verfilming van de gelijknamige roman van Bert Wagendorp, waarin 4 vrienden gezamenlijk die beroemde berg beklimmen om hun overleden maatje te gedenken. Laatste ronde wordt gezien als de opvolger van die film en de cast is daarom voor een deel dezelfde. André, Bart en David zijn jeugdvrienden, ondertussen al behoorlijk ver in de 50, en samen gaan ze een oud café opknappen dat vriend Joost in België heeft gekocht. Het vlot misschien niet meer zoals het vroeger zou hebben gedaan, maar er valt natuurlijk ook veel te bespreken. Het ouder worden is steeds vaker gespreksonderwerp, maar met humor en loyaliteit denken ze de volgende fases van het leven wel aan te kunnen.


Ma 24 juni 2024 14:00 u  
Do 27 juni 2024 20:15 u

We sluiten het seizoen af met een film die in het thuisland (Oekraïne!) een groot succes was. Na de film bieden we alle gasten een hapje en een drankje aan en toasten we op het voorbije seizoen. En misschien ook wel op de vrijheid die wij mogen genieten.

Varya heeft de koksopleiding gedaan en wil erg graag in een toprestaurant werken. Ze kwam vooralsnog echter niet verder dan een café bij een tankstation, waar ze nog wordt ontslagen ook. Thuis krijgt ze weinig steun, haar moeder vindt dat ze realistisch moet zijn. Dat is voor Varya de druppel: ze pakt haar spullen en vertrekt naar Lviv, om daar haar droom na te jagen.

"Taste of freedom is een meeslepende en inspirerende film, doordrenkt van de rijke cultuur en culinaire tradities van Oekraïne. Met prachtige cinematografie en sterke vertolkingen weet regisseur Oleksandr Berezan het verhaal van Varya op indrukwekkende wijze tot leven te brengen, terwijl ze haar dromen najaagt in de sfeervolle straten van Lviv." (Cinemagazine)