Di 22 september 2020 20:15 u

De samenwerking met het Alzheimer Café Halderberge in verband met Wereld Alzheimerdag (21 september) biedt een mooie gelegenheid om alsnog Kapsalon Romy aan u te presenteren.

Oma Stine past dan wel zo nu en dan op haar kleindochter Romy omdat haar gescheiden dochter Margot moet werken, maar veel zin heeft ze er eigenlijk niet in. Ze werkt nog steeds als kapster, maar heeft ook wel in de gaten dat ze steeds meer last krijgt van beginnende Alzheimer. Maar dat is een mooie reden om de onderlinge verhoudingen snel te verbeteren...

Kapsalon Romy is weliswaar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos, die ook het scenario voor de film schreef, maar zal ook volwassenen (ont)roeren.


Do 24 september 2020 20:15 u
Di 29 september 2020 20:15 u

De dames op leeftijd Madeleine en Nina hebben hun appartementen aan hetzelfde halletje van het complex in een Frans provinciestadje. Voor de buitenwacht zijn ze gewone buren, maar ze zijn ook al lange tijd elkaars grote liefde, al weet niemand dat omdat dat misschien gewoon maar beter is.

Madeleine is ook de zorgzame moeder, die haar kinderen niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft. Nina is liefst zo dicht mogelijk bij haar geliefde, ook al zitten er maar een paar deuren tussen. Ze denken erover om samen in het buitenland hun oude dag te gaan doorbrengen en daarvoor moeten ze hun flatjes gaan verkopen. Madeleine twijfelt nog erg.

Maar wat als door een tragisch voorval het halletje níet meer zo gemakkelijk over te steken is...

Martine Chevallier wordt wel de 'grande dame van de Franse theaterwereld' genoemd en Barbara Sukowa de muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta.

"Acteerkanonnen Barbara Sukowa en Martine Chevallier krijgen alle ruimte om te schitteren, van het kleinste gebaar tot een woedende uitbarsting." (IFFR)


Do 05 november 2020 20:15 u
Di 10 november 2020 20:15 u

Vandaag is ónze persoonlijke winnaar van Rotterdam aan de beurt; we gaven de Iraanse film Metri shesh va nim onafhankelijk van elkaar 5 sterren, want we waren diep onder de indruk van het kijkje in de onder- én in de politiewereld van dat land.

"Just 6.5 werd de meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse geschiedenis - buiten komedies om - en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Alleen al de eerste scène van deze film is de toegangsprijs waard." (persmap)

Samad is de leider van het onderzoek naar topcrimineel Nasser, die op het foute pad terechtkwam vanwege de armoedige leefomstandigheden van zijn familie en daardoor in de drugshandel terechtkwam en er een vermogen verdiende. Dat geeft dan weer een andere kijk op de situatie van het land dat 6,5 miljoen drugsgebruikers telt.

"Schrijver-regisseur Saeed Roustayi maakte een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken." (persmap)

De film is vanaf 9 april in ons land te zien en won tenminste 11 internationale prijzen, vaak voor beste film op festivals en/of voor beste acteur (Payman Maadi).