Cinema.nl

cinema.nlIn 2011 hebben De Volkskrant en de VPRO hun innige samenwerking voor de site cinema.nl stopgezet. De krant besteedt op haar eigen site traditioneel al veel aandacht aan film en zal die nog verder uitbreiden. Ook zal een groot deel van het archief naar de krantensite worden overgeheveld. De omroep gaat alleen verder op cinema.nl en de vraag is gerechtvaardigd of die de impact zal houden van de oorspronkelijke.

Cinema Paradiso

cinemaparadisoOoit begonnen in een achterzaaltje van een Roosendaals café, later ‘naar 35mm’ in Schouwburg De Kring, huisvest Cinema Paradiso nu in zowel de City Roosendaal als Cinemactueel in Bergen op Zoom en Cine-Service in Etten-Leur. Op de zeer uitgebreide site werd een lange historie vastgelegd en is erg veel (film)informatie te vinden. Klik eens verder op: ‘Linke soep’ en je vindt altijd antwoord op je vraag.

De filmkrant

filmkrantOp de netversie van het grootste filmblad van Nederland vind je alles uit de gelijknamige maandelijkse krant terug. Al meer dan 25 jaar kunnen filmliefhebbers een gratis exemplaar meenemen vanuit ‘hun’ filmtheater. Ook Fanfare heeft een abonnement en u doet uzelf én ons een plezier als u een exemplaar meeneemt. Rond de 24e van de maand komen nieuwe uitgaven uit. Het uitgebreide archief begint in september 1992.

Indebioscoop

indebioscoopZe brachten zichzelf onder de aandacht, de concurrentie is groot. Maar het mag gezegd worden dat, naast het enthousiasme of zelfs fanatisme voor het medium film, ook de kwaliteit van de site uitstekend is. Veel recensies, maar ook ‘onderzoekswerk’ is er te vinden. De site staat onder leiding van Cor Oliemeulen en hij heeft een groep van enthousiastelingen om zich heen vergaard. Kijk er eens rond en klik dus maar.

Film.nl

Wil je op een eerlijke en verantwoorde manier een film bekijken, dan is deze
site een legale oplossing voor je zoekprobleem. Geef er de titel van je film of
serie op en je weet al snel of je naar de bioscoop of het filmtheater (en
welke!) moet óf dat je terecht kunt bij Netflix, Videoland, Apple, Pathé thuis
of welke thuisaanbieder dan ook. Film.nl is het resultaat van de gezamenlijke
inspanning van de hele filmindustrie en wil ook een antwoord zijn op de
piraterij. Er is (natuurlijk) ook een app.