Datum  Tijd  Filmtitel Bestellen

Do 12‑11  20:15 u  The Singing Club
(Peter Cattaneo) *

Onze coronaregels
We vragen u ze even door te nemen als u naar de film komt.

• Bij verdachte verschijnselen: thuisblijven!
  • U kunt kaartjes kopen via onze Fanfaresite en -mits er nog zijn (kijk even hierboven)- ook aan de Utopiakassa. Dan moet u alsnog uw contactgegevens laten noteren
  • Als u via de site uw kaartje(s) kocht, onthoudt u dan de aankoopcode of brengt u een printje van de bevestigingsmail mee naar de zaal óf laat die zien op uw smartphone.
  • Gaat u thuis alvast naar het toilet. U kunt in het Utopiagebouw natuurlijk ook.
  • Bij binnenkomst even uw handen ontsmetten en de looproutes volgen.
  • De Utopiafoyer is tot nader order gesloten.
  • U kiest in de Utopiazaal zelf uw plaats op tenminste anderhalve meter van niet-gezinsleden en/of u volgt onze aanwijzingen.
  • Draag een mondkapje bij verplaatsing in het Utopiagebouw. Het kapje mag af wanneer u heeft plaatsgenomen op uw stoel, zolang de vertoning duurt.

E-tickets
E-tickets per e-mail. Check a.u.b. je e-mailadres vóór het betalen.
Geen e-mail? Check je spambox/ongewenste mail.
Verkoop tickets start op vrijdag!

Di 27 okt 2020 20:15 u

Regie
  Sarah Gavron

Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2019

Met
  Bukky Bakray, Kosar Ali, D'angelou Osei Kissiedu, Shaneigha-Monik Greyson e.a.

Met haar film Suffragette (8,76) maakten we eerder kennis met regisseur Sarah Gavron. Met Rocks slaat zij weliswaar een andere weg in, maar opnieuw vormen (jonge) vrouwen haar protegées. Ook haar filmcrew bestond grotendeels uit vrouwen; met name cameravrouw Hélène Louvart wordt alom geroemd.

Het scenario van Rocks is geïnspireerd op het leven van de zus van een van de schrijfsters: Therese Ikoko (Claire Wilsonover is de andere), een sterke zwarte vrouw. "Wat begon als een ode aan mijn zus, werd zo een ode van honderd verschillende vrouwen aan honderd andere, en nog eens honderden meer", stelt Ikoko over het ontstaansproces. "Hopelijk is dat het begin van een keten van liefde." In maandenlange workshops werkte de groep intensief samen met de jonge hoofdrolspelers en andere jonge vrouwen uit Oost-Londen om vorm te geven aan het scenario. "Zo ontstond dit grimmige, maar ook hoopvolle verhaal uit de bouwstof van het echte leven." (persmap)

'Rocks' is de Brits-Nigeriaanse Shola van vijftien en al zou ze over haar toekomst na moeten gaan denken, ze heeft het te druk met de huiselijke omstandigheden: haar vader is overleden en als haar moeder plotseling vertrekt, krijgt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel toebedeeld. Gelukkig zijn er onvoorwaardelijk haar vriendinnen.