* Met een meer dan uitverkocht huis is 2018 afgesloten en 2019 startte bijna al even fantastisch. Blijft u gerust in groten getale opkomen, al verontrust die grote belangstelling ons soms ook wel enigszins.

* Bijzonder in deze folder is natuurlijk de samenwerking met Cultuur Oudenbosch, de groep die zich vooral bezighoudt met de organisatie van 'kapelconcerten', maar ook anderszins van zich doet spreken.

* Het is onmogelijk om alle gewonnen prijzen van de verwachte films in deze folder op te noemen en we maken dus maar steeds een keuze.

Dian & Ad Uijtdewilligen
Wilfried van Dongen

Datum  Tijd  Filmtitel

Do 24‑01  20:15 u  Das Schweigende Klassenzimmer
(Lars Kraume)
   Do 31‑01  20:15 u  Shoplifters
(Hirokazu Kore-eda)
   Do 07‑02  20:15 u  Free Solo
(Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi)
   Zo 10‑02  14:00 u  At Eternity's Gate
(Julian Schnabel)
   Do 14‑02  20:15 u  Edie
(Simon Hunter)
   Do 21‑02  20:15 u  Roma
(Alfonso Cuarón) *
   Do 28‑02  20:15 u  The Favourite
(Yorgos Lanthimos)
* = Onder voorbehoud

Do 24 jan 2019 20:15 u

Regie
  Lars Kraume

Land - Jaar
  Duitsland - 2018

Met
  Jonas Dassler, Michael del Coco, Lena Klenke, Sina Ebdell, Isaiah Michalski, Leonard Scheicher, Tom Gramenz e.v.a.

In 1956 zien de Oost-Duitse vrienden Theo en Kurt uit Stalinstadt (dat nu Eissenhüttenstadt heet) in het bioscoopjournaal in West-Berlijn de schokkende beelden van de Hongaarse opstand in Boedapest. De hele klas doet mee aan een gebaar van protest: ze zullen een les lang zwijgen, dat tot wanhoop van de leraar.

Wat uitgelegd zou kunnen worden als een onschuldige puberactie gaat via de schooldirecteur naar het ministerie van onderwijs en ook de minister gaat zich ermee bemoeien en de zaak wordt onnodig opklopt. De solidariteit van de klas neemt eveneens een grote vorm aan; de gevolgen zullen groot zijn.

"Gebaseerd op de persoonlijke ervaringen en het indrukwekkende gelijknamige boek van Dietrich Garstka, een van de 19 scholieren die door een simpel gebaar een geheel staatsapparaat op zich af kregen." (Persmap)

"Oerdegelijk historisch drama, over een fascinerende voetnoot uit het Duitse Koude Oorlogsverleden" (Film Fest Gent)

De film won bij Film by the Sea de juryprijs voor beste boekverfilming en was er ook een van de publieksfavorieten.

Toegangsprijzen
Toegang€ 9,-