* Razendsnel gaat ook het seizoen 2018/2019 richting Slotfilm.

* Na de slotfilm Wild Rose op 27 juni nodigen we u uit om met ons het glas te heffen op de sluiting van het seizoen en de start van de zomerstop van 5 weken, waarin u ons en onze films even moet missen.

* Onder een klein voorbehoud zal de eerste film van het seizoen 2019/2020 te zien zijn op donderdag 8 augustus.

* Bereikbaarheid
Het parkeerterrein van het Markland College is donderdag (16-5) voor het laatst, want tot en met 17 mei, in verband met rioleringswerkzaamheden met de auto alleen bereikbaar vanaf de Spoorlaan (de NS-stationskant). Voetgangers kunnen er wel door en u kunt dus eventueel ook parkeren aan de Eikenlaan.

Dian & Ad Uijtdewilligen
Wilfried van Dongen


 
   Datum  Tijd  Filmtitel
 
   Do 23‑05  20:15 u  Dirty God
(Sacha Polak) 
   Do 30‑05  20:15 u  Red Joan
(Trevor Nunn ) 
   Do 06‑06  20:15 u  Anna's War
(Aleksey Fedorchenko) 
   Do 13‑06  20:15 u  Greta
(Neil Jordan) *
   Do 20‑06  20:15 u  Shadow
(Zhang Yimou) 
   Do 27‑06  20:15 u  Wild Rose
(Tom Harper) 
* = Onder voorbehoud


       

Do 23 mei 2019 20:15 u  

  Regie
  Sacha Polak
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2019
 
  Duur
  104'
 
  Met
  Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly e.a.
 

De nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak heeft internationale allures. Dirty God was de eervolle, Engels gesproken, openingsfilm van het International Film Festival Rotterdam én was geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie daar wist door te dringen.

Jade is een twintiger, alleenstaande moeder van een dochter van 2 en inwonend bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. Zij moet proberen haar leven opnieuw vorm te geven, nadat haar ex bij een wraakactie haar gezicht en enkele delen van haar lichaam verminkte met een zuur. Ze was gewend om wekelijks met haar vriendinnen het nachtleven te bezoeken, maar nu zijn daar voortdurend die blikken.

Voor de hoofdrol koos Polak voor de 22-jarige Vicky Knight, die ermee debuteert. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: "Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties."

"Jade's leven lijkt grauw en saai, maar Polak weet het met superieure precisie tot iets moois te verheffen. Mede dankzij de indrukwekkend naturel acterende debutante Vicky Knight en het liefdevolle camerawerk van Ruben Impens wordt Jade's worsteling met een nieuwe waarheid die van de kijker; zíj wordt de norm." (de Filmkrant)

Toegangsprijzen
Toegang€ 9,-
Met Fanfarepas of CJP€ 7,-
Jeugdfilm€ 6,-
Fanfarepas€ 10,- per persoon
Familiepas€ 15,- per adres
Vriend van… (incl Familiepas)€ 25,-