* De eerste weken van het nieuwe seizoen krijgen een luchtigheid die u bij Fanfare niet gewend bent. Ook eens leuk, dachten we.

* 8 september is de 'Wereld Alfabetiseringsdag' en in samenwerking met de bibliotheek VANnU hervertonen we The reader (9,04) op die zondagmiddag. Er is een korte inleiding vooraf en er is een aangepaste toegangsprijs.

* De Halderbergse Cultuurmaand kreeg als thema 'Plekken van plezier'. De eerste film in dat kader is The biggest little farm. De volgende plekken zullen misschien niet altijd even plezierig zijn...

Dian & Ad Uijtdewilligen
Wilfried van Dongen


 
   Datum  Tijd  Filmtitel
 
   Do 08‑08  20:15 u  Rocketman
(Dexter Fletcher) 
   Do 15‑08  20:15 u  Aladdin
(Guy Ritchie) 
   Do 22‑08  20:15 u  Yesterday
(Danny Boyle) 
   Do 29‑08  20:15 u  Queen Of Hearts
(May el-Toukhy) 
   Do 05‑09  20:15 u  Le Jeune Ahmed
(Jean-Pierre en Luc Dardenne) 
   Zo 08‑09  14:00 u  The Reader
(Stephen Daldry) 
* = Onder voorbehoud


       

Do 08 aug 2019 20:15 u  

  Regie
  Dexter Fletcher
 
  Land - Jaar
  Groot-Brittannië - 2019
 
  Duur
  121'
 
  Met
  Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard e.a.
 

Regisseur Dexter Fletcher werd bijna aan het eind van de productie van Bohemian Rhapsody vervanger van de aan de kant gezette Bryan Singer. Hij was toen al wel aan Rocketman begonnen, maar kon alvast wat oefenen op het in beeld brengen van het leven van een muzikant, want in Rocketman is Elton John (Reginald Dwight zou een onmogelijk artiestennaam zijn geweest) aan de beurt. De film is trouwens meer een musical, die het deze zomer uitstekend doet in de filmzalen.

De eerste jaren van de carrière, in de jaren '70 van de vorige eeuw, van wat later een wereldster zou worden, worden in de film getoond: hoe belangrijk tekstschrijver Bernie Taupin daarbij was, hoe lastig de verhouding met zijn ouders was (een strenge vader en een egoïstische moeder zonder oog voor zijn talent) en hoe belachelijk zijn outfits waren. Elton John heeft ook zelf inbreng gehad bij de totstandkoming van de film. Veel bekende songs komen langs en die worden door acteur Taron Egerton zelf gezongen.

"Het leven van Elton John in Rocketman is een heerlijk rockportret van de overtreffende trap." (de Volkskrant)

"Egerton zet ook nog eens een heel aandoenlijke Elton John neer, die je het liefst in een glitterdoosje vol veren wil stoppen om goed voor hem te zorgen." (sevendays.nl)

Toegangsprijzen
Toegang€ 9,-
Met Fanfarepas of CJP€ 7,-
Jeugdfilm€ 6,-
Fanfarepas€ 10,- per persoon
Familiepas€ 15,- per adres
Vriend van… (incl Familiepas)€ 25,-