Datum  Tijd  Filmtitel
 
   Do 18‑10  20:15 u  BlacKkKlansman
(Spike Lee) 
   Do 25‑10  20:15 u  Wad
(Ruben Smit) 
   Do 01‑11  20:15 u  The Children Act
(Richard Eyre) 
   Zo 04‑11  14:00 u  Ennio Morricone, Een Eerbetoon
(Rudi de Boer) 
   Do 08‑11  20:15 u  McQueen
(Ian Bonhôte, Peter Ettedgui) 
   Do 15‑11  20:15 u  Girl
(Lukas Dhont) 
* = Onder voorbehoud


       

Do 18 okt 2018 20:15 u  

  Regie
  Spike Lee
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2018
 
  Duur
  135'
 
  Met
  Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier, Topher Grace e.v.a.
 

Als het niet waargebeurd zou zijn, zou je het verhaal nauwelijks kunnen geloven: de Afro-Amerikaanse politieman Ron Stallworth, nota bene de eerste gekleurde in het korps van Colorado Springs, die infiltreert bij de racistische Ku Klux Klan. Het gebeurde allemaal in de jaren '70 van de vorige eeuw. Zelf legt hij telefonisch contact en zijn witte, en ook nog joodse collega Flip Zimmerman gaat naar de bijeenkomsten. Op die manier konden zij de plannen van de toen nog ondergronds werkende KKK om de macht van de stad over te nemen tegenwerken.

Lee vond dat de film 'óók leuk' moest zijn én dat verbanden zouden worden gelegd met de huidige situatie in Amerika. Allemaal gelukt. Met name de laatste minuten van de film blijven je bij, maar let ook op verwijzingen elders in de film.

"Allengs wordt de toon serieuzer. Dat begint met de introductie van een racistische politieagent en eindigt met een bloedstollende parallelmontage tussen een White Power- en een Black Power-bijeenkomst; het kloppende hart van de film." (NRC)

Ennio Morricone, een eerbetoon

Op 10 november hoopt hij 90 te worden: de Italiaanse meestercomponist, die verantwoordelijk is voor de scores van meer dan 500 (jawel vijfhonderd en hij deed nóg meer) films en televisieserieseries. Daar willen we het, voor wat de meester betreft, eigenlijk bij laten, om niet het gras voor de voeten weg te maaien van de presentatoren van deze 'filmzondag'.

Filmdocent Rudi de Boer was eerder inleider bij Fanfare bij Howards End (8,91), Julius Wolthuis is voorzitter van Filmtheater Lelystad, groot kenner van filmmuziek en een bijna even grote fan van Morricone als Sijbold Tonkens. Zij geven een verbindende toelichting op vijftien muziekthema's, vertonen bijbehorende filmfragmenten en leggen uit waarom deze zo bijzonder zijn.

Een aangeklede koffie of thee in de pauze is inbegrepen in de afwijkende toegangsprijs.
Regulier: € 9,-
Fanfarepashouders en CJP: € 7,50
Vrienden van...: € 6,-

Vul uw gegevens hieronder in voor een aanmelding voor deze bijzondere filmzondag.   

   

   

   * verplicht
   


Toegangsprijzen
Toegang€ 8,-
Met Fanfarepas of CJP€ 6,-
Jeugdfilm€ 5,-
Fanfarepas€ 10,- per persoon
Familiepas€ 15,- per adres
Vriend van… (incl Familiepas)€ 25,-