Uit de oude doos

Halderberge Cultuurmaand en Rabobank presenteren…

Filmtheater Fanfare met het Hart op de juiste Plek.

De Vossenberg is geruime tijd geleden ‘ingeruild’ voor toplocatie de Utopiazaal van het
Markland College
>Ā  Locatiegegevens nodig? Klik [HIER]

 

Kijk nog eens terug naar…

šŸŽ¬Ā  Dit pareltje met een Oudenbosch tintje

 


       

 

  Regie
  Ferzan Ɩzpetek
 
  Land - Jaar
  ItaliĆ« - 2019
 
  Duur
  114'
 
  Met
  Stefano Accorsi, Silvia Ranfagni, Gianni Romoli e.a.
 

De film van deze week is nog een 'latertje' van Film by the Sea, ook al is hij pas vanaf 14 januari in ons land te zien. Dat we daarmee weer eens een Italiaanse film aan u kunnen voorzetten, is ook mooi meegenomen.

Alessandro en Arturo zijn al wel meer dan vijftien jaar samen, maar ze praten soms ook over uit elkaar gaan. Wanneer Alessandro's beste vriendin Annamaria een paar dagen naar het ziekenhuis moet en vraagt of het koppel even voor haar kinderen wil zorgen, komt een hoop oud zeer naar boven, maar geeft dat ook een ommekeer in hun relatie.

Regisseur Ferzan Ɩzpetek werd geboren in 1959 in Istanbul, maar in de jaren zeventig verhuisde hij naar ItaliĆ« en daar maakte hij ook zijn films.

Toen La dea fortuna in Italiƫ uitkwam, was hij een aantal weken de best bezochte film in dat land.

Bekroond met de David di Donatello-award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor best actrice (Jasmine Trinca) en de titelsong Che vita meravigliosa van Diodato (kandidaat voor Italiƫ voor het Eurovisie Songfestival 2020) werd uitgeroepen als Best original song.

"Ondanks de zware thematiek is La dea fortuna een warme, menselijke film (de zinderende zon spat van het scherm), die uiteindelijk gaat over hoe je moet omgaan met het besef dat het ideaalbeeld van je partner niet bestaat." (de Filmkrant)

Bijzonderheden
Beluister hier de titelsong via Spotify.