Do 21 feb 2013 20:15  
 
 

  Poll
  8,85
 
  Regie
  Ben Affleck
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2012
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Ben Affleck, Alan Arkin, Kerry Bishé, Bryan Cranston, Scoot McNairy e.v.a.
 

Zo nu en dan zijn er acteurs die ook zelf de leiding van een film op zich (willen) nemen. Ben Affleck is er zo een en hij speelt ook nog de hoofdrol in deze, voor zeven Oscars genomineerde, op ware gebeurtenissen gebaseerde film.

Bij de gijzeling op 4 november 1979 weten in Iran tijdens het hoogtepunt van de revolutie 6 van de 52 Amerikaanse diplomaten te ontsnappen en te vluchten naar het huis van de Canadese ambassadeur. Hoe moet de Amerikaanse overheid het aanpakken om de onderduikers te bevrijden en veilig terug te brengen voor ze onherroepelijk zullen worden ontdekt (en gedood) door de Iranese militanten?

CIA-agent Tony Mendez komt op het idee, om met behulp van een zogenaamde filmcrew van een film die er nooit zal komen, de opdracht te volbrengen. Hij krijgt de taak toegewezen.

Jarenlang is de waarheid achter dit gijzelingsdrama in Iran voor het publiek verborgen gehouden.

"In Argo verweeft Hollywood-ster Ben Affleck naadloos een lesje moderne geschiedenis met doorvoeld menselijk drama, pakkende thrillerelementen en komische terzijdes. Waarbij het geheel ruimschoots de som der delen overstijgt. (..) Daarnaast plaatst Argo de op feiten gebaseerde gebeurtenissen in een genuanceerd historisch kader. Klassiek aandoende klasse." (Telegraaf)