Do 07 mrt 2013 20:15  
 
 

  Poll
  8,75
 
  Regie
  Ang Lee
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2012
 
  Duur
  127'
 
  Met
  Suraj Sharma, Gérard Depardieu, Irrfan Khan, Tabu, Adil Hussain e.a.
 

Van de Taiwanees Ang Lee hebben we al veel films (waarvan hij soms ook nog het scenario zelf schreef) naar Oudenbosch gehaald: Sense and sensibility, Brokeback mountain en Taking Woodstock om er maar een paar te noemen. Dat voorbeeldtrio geeft ook wel aan hoe verscheiden die films zijn en met Life of Pi wordt daar weer een heel ándere film aan het oeuvre toegevoegd.

Het gelijknamige boek werd onverfilmbaar geacht en als je de film hebt gezien is het wel duidelijk dat dat ook lang moest hebben gegolden: een hoofdpersoon die maandenlang, alleen met een hongerige tijger op een boot over de oceaan ronddrijft is maar één van de schijnbaar onmogelijke gegevens.

Hoewel de film in 3D werd opgenomen, is ook de platte versie overdonderend mooi in prachtige kleuren en met een indrukwekkende vormgeving. Opvallend is dat de film het zowel in het bioscoopcircuit als in de filmtheaters erg goed doet.

“Prachtige taferelen komen in beeld. Zo imponerend dat het af en toe op de surrealistische schilderkunst van Salvador Dalí lijkt. (...) Onder de oppervlakte schuilen roerende thema's en metaforen, de een subtieler dan de ander. Er wordt veel helder gemaakt binnen de film, maar na afloop is er nog genoeg voor de kijker om zelf uit te pluizen. Een goed teken: Life of Pi kun je moeiteloos een tweede keer kijken zonder je te vervelen." (Filmtotaal)