Do 04 apr 2013 20:15  
 
 

  Poll
  8,74
 
  Regie
  Tom Hooper
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2012
 
  Duur
  159'
 
  Met
  Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne e.v.a.
 

U weet ondertussen wel dat wij van bombastische films houden. Hoewel we zelf geen musicals ‘doen’ hebben die dat bombastische vanzelfsprekend en de zoveelste verfilming van Victor Hugo’s boekvan vandaag heeft dat dus ook. Daarmee wordt het verhaal wel enigszins ondergeschikt aan de beelden, de muziek en de zang.

Eigenlijk is alles in de film perfect verzorgd: de aankleding is prachtig, de muziek soms overweldigend, alle acteurs zingen bovengemiddeld en het enigszins drukke camerawerk is erg mooi. Zoals gezegd: het klopt allemaal en alleen als u een bloedhekel aan musicals heeft laat u de film, die 159 minuten duurt, aan u voorbijgaan.

"Regisseur Tom Hooper, die twee jaar geleden goud scoorde met The King's speech, wilde per se dat alles live op de set werd gezongen. Dat zorgt voor behoorlijk wat kippenvel. Hugh Jackman geeft een 'tour de force' en Anne Hathaway blijft je, ondanks haar korte optreden, de hele film bij. De 2,5 uur van Les Misérables vliegen dan ook voorbij." (Veronica Magazine)

Van de 6 Oscarnominaties (waaronder die voor beste film) werden er drie verzilverd: Anne Hathaway voor beste actrice, die voor de geluidsmix en die voor make-up.