Do 30 mei 2013 20:15  
 
 

  Poll
  8,49
 
  Regie
  Rufus Norris
 
  Land - Jaar
  Engeland - 2012
 
  Duur
  90'
 
  Met
  Eloise Laurence, Tim Roth, Cillian Murphy, Martha Bryant, Clare Burt e.a.
 

Hoewel Skunk van 11 diabetes heeft verloopt het leven van de pre-puber vooralsnog zorgeloos. Aan het begin van de grote zomervakantie ziet ze alles vrolijk in. Maar dan is ze bij toeval getuige van het bovenmatige geweld dat buurman Oswald gebruikt tegen haar lieve, maar zwakbegaafde buurjongen Rick. Oswalds dochter beschuldigde de arme jongen van verkrachting. Eigenlijk is met één klap Skunks zorgeloosheid verdwenen en krijgt alles in haar omgeving een onzekerheid.

Het regisseursdebuut van Rufus Norris, hij maakte in Engeland al wel een theatercarrière, is de intieme en invoelbare verfilming van Daniel Clay's gelijknamige roman. Het mag worden toegegeven, dat er wel veel ellende wordt opgestapeld, maar aannemelijk blijft het allemaal wel.

“… dat Norris een talent is om in de gaten te houden en dat Laurence een prachtcarrière als actrice tegemoet kan zien - zoveel maakt Broken alleszins duidelijk.” (de Volkskrant)

“Broken gaat over onrecht en veerkracht, is liefdevol warm en griezelig duister tegelijk, soms surrealistisch onwerkelijk, en ook nog grappig." (cinema.nl)