Do 07 feb 2013 20:15  
 
 

  Poll
  7,09
 
  Regie
  Joe Wright
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2012
 
  Duur
  130'
 
  Met
  Keira Knightley, Jude Law, Aaron Johnson, Saoirse Ronan, Kelly Macdonald e.v.a.
 

Er werden in de pers opmerkingen gemaakt dat het verhaal wat ondergesneeuwd is geraakt door het spektakel dat van het doek afspat. En dat ís dus ook zo. Maar dat heeft dan ook een sprankelende en verbluffende film opgeleverd, de zoveelste verfilming van Leo Tolstojs gelijknamige roman. Regisseur Joe Wright kennen we van Atonement en Pride & Prediduce en hij heeft opnieuw zijn sporen volledig verdiend.

En als u dan toch wat van het verhaal wilt horen: Anna Karenina gaat over de buitenechtelijke relatie van Anna en graaf Vronsky in het tsaristische Rusland van 1874. De mooie Anna voelt zich gevangen in haar gevoelloze huwelijk met ambtenaar Alexei Karenina.

"Het is een sublieme vondst van Joe Wright om in zijn verfilming van Anna Karenina het merendeel van de handeling te situeren in een theater. (..) Wright benut alle visuele mogelijkheden die deze theatrale setting biedt. Het is niet alleen theater, maar ook poppenhuis, kijkdoos, lichtspel. (..) De artificiële vormgeving schept ook de ironische afstand die Anna Karenina tot zulke verrukkelijke leeskost maakt." (de Filmkrant)