Do 28 feb 2013 20:15  
 
 

  Poll
  7,52
 
  Regie
  Cédric Kahn
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2012
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Guillaume Canet, Leïla Bekhti, Slimane Khettabi, Abraham Belaga, Nicolas Abraham e.a.
 

De film van vanavond zagen we al op het IFFR in 2012 en hij kreeg van ons 4½ ster uit 5. Soms duurt het dus bijna een jaar voor een film (sinds januari 2013) in Nederland te zien is. Dat kan meerdere oorzaken hebben, maar het is jammer voor de film, want hij wordt dan niet meer zo serieus genomen door het filmpubliek. Gelukkig zijn er in Nederland de filmtheaters om zo’n film tóch aan te bieden.

Nadia is een Frans-Libanese serveerster en Yann een werkeloze kok en zij vormen een jong stel van bijna tegenpolen: hij is weliswaar opvliegend, maar van goede wil, zij is rustig en meegaand. Maar de verliefdheid kan dat wel aan. Yann wil van een bouwval aan een meertje een goed restaurant maken en zal het daarvoor benodigde geld wel lenen. Maar zo gemakkelijk blijkt dat allemaal niet te gaan want de tegenslagen stapelen zich op.

“Het is Guillaime Canet die als de rusteloze Yann het grootste deel van de film torst en elke scène in beweging zet, maar actrice Leïla Bekhti is even overtuigend in de meer ingetogen en kwetsbare rol als Nadia.” (de Volkskrant)