Do 25 apr 2013 20:15  
 
 

  Poll
  7,74
 
  Regie
  David O. Russell
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2012
 
  Duur
  122'
 
  Met
  Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker e.a.
 

In onze vakantie zagen we de film in het vliegtuig, al moest Ad het laatste deel missen, omdat er niet voldoende vliegtijd meer over was. Maar toen was al wel duidelijk dat we de met 8 Oscars, waaronder die voor beste film, genomineerde film aan u moesten voorstellen. Overigens werd maar één nominatie verzilverd: die van Jennifer Lawrence als Tiffany.

Pat Solatano heeft 8 maanden in een psychiatrische instelling gezeten en is mede daardoor eigenlijk zijn hele leven kwijtgeraakt: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen en is vastbesloten om zijn leven weer op de rails te krijgen en zijn vrouw terug te winnen. Zijn ouders zullen er alles aan doen om hem daarbij te helpen.

Wanneer Pat kennismaakt met Tiffany, die ook haar problemen en verleden met zich meetorst, gaat het toch allemaal anders. Ook zij wil hem helpen, maar daar zal wel wat tegenover moeten staan. De afspraak heeft natuurlijk de nodige gevolgen.

"Een hartveroverende film vol heerlijke personages (...) vol met bittere en zoete momenten die de kijker zullen raken. Vlekkeloos is het allemaal niet - het sentiment ligt er soms te dik bovenop - maar deze film maakt mensen blij." (AD)