Do 26 sep 2013 20:15  
 
 

  Poll
  8,25
 
  Regie
  Pablo Berger
 
  Land - Jaar
  Spanje - 2013
 
  Duur
  104'
 
  Met
  Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Ángela Molina e.a.
 

Tot en met 10 oktober vertoont Fanfare, in het kader van de Halderbergse Cultuurmaand, films ‘die iets met muziek hebben’.

Voor vanavond staat een zeer bijzondere film op het programma: hij is in zwart wit, stom (niet gesproken), in het ouderwetse vierkante formaat geschoten, een absurde versie van het sprookje van Sneeuwwitje én… met prachtige muziek. En dan moet u ook nog weten, dat het verhaal speelt in de jaren ’20 van de vorige eeuw in Sevilla, gaat over een vrouwelijke stierenvechter en dat die muziek dus heerlijk Spaans zal zijn. En o ja: er zijn ook nog stierenvechtende dwergen in het spel.

De mooie dochter Blancanieves (Sneeuwwitje natuurlijk) van een door een stier ooit verwonde en daardoor invalide stierenvechter die met zijn verpleegster is getrouwd wordt grootgebracht door haar stiefmoeder, omdat haar eigen moeder is overleden in het kraambed. De verpleegster verwordt tot een boze stiefmoeder maar in plaats van een spiegel aan de wand heeft ze een modetijdschrift dat haar vertelt dat ze de mooiste van het land is.

"Deze film noir is eigenlijk met één woord te omschrijven: magistraal! Bijgestaan door betoverende en dramatische flamencomuziek grift Blancanieves zich diep in je geheugen." (Cinemagazine)

Bijzonderheden
Muziek: Alfonso de Villalonga