Do 10 okt 2013 20:15  
 
 

  Poll
  6,71
 
  Regie
  Armando Bo
 
  Land - Jaar
  Argentinië - 2013
 
  Duur
  90'
 
  Met
  John McInerny, Griselda Siciliani, Margarita Lopez, Rocío Rodríguez Presedo e.a.
 

Dit is de laatste film in het kader van de Halderbergse Cultuurmaand, waarin Fanfare films vertoont ‘die iets met muziek hebben’.

In eerste instantie was het de bedoeling, dat John McInerny, een enthousiaste Elvisimitator, als coach zou optreden voor de acteur die Carlos zou spelen. Maar naast zijn voortreffelijke zang en dito optredens bleek de beoogde coach ook uitstekend te kunnen spelen; regisseur Armando Bo hoefde niet verder te zoeken.

Carlos Gutierrez verdient overdag de kost als fabrieksarbeider. 's Nachts duikt hij in de wereld van glamour en roem als Elvis-imitator in Buenos Aires. “God heeft me zijn stem gegeven; ik hoefde alleen maar te accepteren.” Maar zijn fanatisme doet hem de werkelijkheid vergeten. Door een ongeluk van zijn ex, waardoor de zorg van hun dochter Lisa Marie plots op zijn schouders komt te rusten, zal hij met beide benen terug op aarde worden gedwongen.

“Bo filmt dit alles alsof het een documentaire is over een popster, compleet met stiekem om de hoek glurende camera en optredens waarbij je door de close-ups het bezwete gezicht bijna kunt aanraken.” (de Volkskrant)

“The Last Elvis is een hartverscheurend mooie film die de kijker overrompelt met bikkelharde poëzie om lang over na te kunnen praten." (Moviescene)