Do 17 okt 2013 20:15  
 
 

  Poll
  7,84
 
  Regie
  Woody Allen
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2013
 
  Duur
  98'
 
  Met
  Cate Blanchett, Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard e.a.
 

Elk jaar is daar weer een film van Woody Allen, die met zijn 77 jaar telkens weer zenuwen veroorzaakt bij de echte filmliefhebbers. Allen werkt altijd met kleine budgetten, maar toch willen acteurs en actrices ‘voor half geld of nog minder’ voor hem spelen. De geruchten gaan, dat Cate Blanchett voor haar hoofdrol in de voorlopige longlist voor een Oscar staat. We begrijpen dat.

Jasmine heeft in New York alles wat haar hartje begeert, omdat ze getrouwd is met de rijke Hal. Maar door een financieel schandaal raakt ze alles kwijt en moet haar toevlucht en intrek nemen bij haar zus Ginger in San Fransisco, die het ‘nogal wat’ minder heeft. Jasmine probeert natuurlijk de eer op te houden, maar Ginger wijst er haar al snel op dat ze maar beter wat fanatieker op zoek kan gaan naar persoonlijk geluk en tevredenheid. Dat voorstel vergt van beide zussen wel het een en ander…

“Beginnend als gracieuze socialite pelt Blanchett laag na laag van Jasmines fraaie façade af, tot er enkel nog een in zichzelf pratend wrak overblijft. Het is een macaber genoegen om daar getuige van te zijn." (Cinema.nl)