Do 07 nov 2013 20:15  
 
 

  Poll
  7,07
 
  Regie
  Sebastián Lelio
 
  Land - Jaar
  Chili - 2012
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Paulina Garcia, Sergio Hernández, Coca Guazzini, Antonia Santa María, Diego Fontecilla e.a.
 

Het wordt opvallend: er zijn de laatste jaren steeds vaker films te zien, waarin oudere mensen de hoofdrollen spelen. Was er een tijd dat oudere acteurs en actrices zich zorgen maakten over hun carrièrevoortgang, dan hoeft dat dus niet meer. Tot op hoge leeftijd is er tegenwoordig waardevol acteurswerk.

Om wellicht eindelijk de ware liefde te vinden loopt Gloria van 58 nog regelmatig vrijgezellenfeestjes af. Wanneer ze op een van die partijtjes Rodolfo ontmoet, denkt ze dat haar zoektocht eindelijk voorbij is. Maar de relatie gaat niet over rozen en dat heeft misschien ook te maken met het ideaalbeeld dat Gloria voor ogen had. Ook heeft Rodolfo zijn verleden nog niet achter zich kunnen laten.

“García, die vooraf aan de opnamen uitvoerig met Lelio schaafde aan het personage, gaat volledig op in Gloria en heeft weinig woorden nodig om een heel scala aan emoties over te brengen. Daarbij schuwt ze niet om ook Gloria's minder positieve kanten te laten zien. Wat alleen nog maar bijdraagt aan de levensechtheid en dus aantrekkingskracht van Gloria." (cinema.nl)

Paulina García werd in Berlijn voor haar rol van Gloria bekroond met een Zilveren Beer voor beste actrice.