Do 19 dec 2013 20:15  
 
 

  Poll
  7,69
 
  Regie
  Ryan Coogler
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2013
 
  Duur
  84'
 
  Met
  Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer, Kevin Durand e.a.
 

Pas op 2 januari zal Fruitvale Station in Nederland te zien zijn en Fanfare heeft dus een voorpremière in huis, die overigens erg goed past in deze tijd. Met dank aan distributeur A-film.

Regisseur Ryan Coogler won voor zijn debuutfilm(!), waarvoor hij ook het scenario schreef, zowel de publieksprijs als de juryprijs bij het Sundance filmfestival. Ook kreeg hij in Cannes de ‘Prix de l'avenir’ voor beginnende regisseurs .

Het waargebeurde verhaal van Oscar Grant speelt zich af in de oudejaarsnacht van 2008. Oscar woont met zijn vriendin Sophina en hun 4-jarige dochter Tatiana in San Francisco. Hij neemt daar de metro naar het centrum van de stad om daar de jaarwisseling met vrienden te vieren. Bij toeval raakt hij betrokken bij een vechtpartij en een van de gealarmeerde agenten maakt een fatale fout.

Op nieuwjaarsdag wordt deze gebeurtenis nog elk jaar op Fruitvale Station herdacht.

Regisseur Coogler werkte als jongerenwerker in een opvangcentrum voor probleemjongeren en hij zegt de film uit persoonlijke overtuiging gemaakt te hebben: “Ik heb in vergelijkbare omstandigheden verkeerd als Oscar. Een boel gaat over misverstanden, percepties en perspectief. Hopelijk helpt dit door van binnen uit dit verhaal te vertellen, te laten zien dat wij net zo zijn als zij.”

Bijzonderheden
Voorpremière voor Nederland