Wo 28 aug 2013 20:15  
 
 

  Poll
  6,42
 
  Regie
  Alex van Warmerdam
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2013
 
  Duur
  112'
 
  Met
  Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval, Alex van Warmerdam, Tom Dewispelaere
 

Natuurlijk sloot uw filmtheater met plezier aan bij het gezamenlijke initiatief van Cinema Digitaal en distributeur Cinéart om de eerst Nederlandse film in Cannes sinds jaren: Borgman de grootste voorpremière ooit in Nederland te bezorgen.

"Cinema Digitaal wil met deze promotionele actie nog eens onder de aandacht brengen dat een roulatie van een film in deze omvang mogelijk is doordat alle projectiesystemen in Nederland zijn gedigitaliseerd. Met 35mm zou een dergelijke actie onbetaalbaar zijn. Cinema Digitaal neemt de VPF, print- en distributiekosten voor deze speciale vertoning voor haar rekening."

Borgman arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Camiel Borgman is de centrale figuur in deze donkere, boosaardige vertelling. Is hij een droom of een demon, een verwrongen allegorie of een maar al te realistische belichaming van onze angst?

Bijzonderheden
De grootste voorpremière in Nederland.