Do 10 apr 2008 20:15  
Zo 13 apr 2008 14:00  
 

  Poll
  9,49
 
  Regie
  Marc Forster
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2007
 
  Duur
  122'
 
  Met
  Khalid Abdalla, Atossa Leoni, Shaun Toub, Sayed Jafar Masihullah Gharibzada,Zekeria Ebrahimi e.v.a.
 

Waarschijnlijk de grootste filmtheaterhit van het jaar. Natuurlijk vanwege de aan de basis van de film liggende bestseller ‘De vliegeraar' van de Afghaanse auteur en arts Khaled Hosseini, maar ook vanwege de actualiteit van het - een hoofdrol spelende - land Afghanistan.

De Afghaanse vrienden Amir en Hassan zijn bedreven vliegeraars. Amir woont in een grote villa in Kabul en de vader van Hassan werkt bij de familie van Amir als bediende. De jongens halen met groot plezier de vliegers van andere kinderen uit de lucht. Als de vlieger van Amir uit de lucht wordt geschept gaat Hassan achter de daders aan; hij wordt daarbij ernstig mishandeld, maar Amir verschuilt zich en dan is de vriendschap tussen de jongens voorbij. Als de Russen Kabul binnenvallen moeten Amir en zijn vader het land ontvluchten.

Jaren later krijgt de volwassen Amir een telefoontje met de vraag om naar Kabul terug te keren, waar op dat moment de Taliban aan de macht is. Zal hij proberen zijn fouten van weleer goed te maken?