Vr 22 nov 2013 14:00  
 
 

  Poll
  9,52
 
  Regie
  David Soren
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2013
 
  Duur
  96'
 
  Met
  de Nederlandse stemmen van Waldemar Torenstra, Ruben van der Meer, Javier Guzman, Murth Mossel, Maurits Delchot e.a. Ons leeftijdsadvies: alle leeftijden
 

JEUGDFILM

Naast de grote Disney-studio’s is er Dreamworks, dat ook heel veel leuke animatiefilms maakt. We noemen er een paar: de Madagascar- en Shrek-films, Kung Fu Panda en The Croods, maar er zijn er nog veel meer.

Turbo is een slak(!) die o zo graag eens mee wil doen aan een race en de beste coureur van de wereld wil worden. Niemand neemt hem natuurlijk serieus, maar vergis je niet. Door een ongeluk krijgt hij ineens toch een enorme kracht en hij gaat die voor z’n snelheid gebruiken. En jawel, met de hulp van ‘scheurslakken’ met spoilers en racestrepen gaat hij de strijd aan. Zal zijn grote wens in vervulling gaan en zal hij altijd zo snel blijven….. Komt het zien.

“De film ziet er keurig uit, en Turbo is met zijn wiebelende oogjes zo aimabel als een slak kan zijn. (..) Tot en met de absurdistische finish bevat Turbo genoeg grappige, door regisseur David Soren kundig geserveerde vondsten om het gemakzuchtige plot te compenseren." (de Volkskrant)

Bijzonderheden
Ons leeftijdsadvies: alle leeftijden