Zo 29 sep 2013 14:00  
 
 

  Poll
  9,00
 
  Regie
  Per Åhlin
 
  Land - Jaar
  Zweden - 2013
 
  Duur
  85'
 
  Met
  de stemmen van: Edwin Ruttten, Paula Majoor, Fred Benavente e.a.
 

JEUGDFILM

Niet alleen voor grote mensen worden films na een lange tijd nóg eens uitgebracht. Ook Dunderklumpen! (een schat van een film) is zo’n ‘ouwetje’ die helemaal is opgeknapt, digitaal is gemaakt en hij wordt in sommige filmtheaters zelfs in 3D vertoond. Maar dát kunnen we bij Fanfare niet en we vinden dat ook geen probleem.

Waarschijnlijk weet je wel dat de natuur in het hoge noorden van Zweden erg mooi is en dat de dagen er in de zomer veel langer duren dan bij ons. En ja hoor: in de winter zijn de nachten juist weer heel lang.

Dunderklumpen is een eenzaam tovermannetje en hij steelt in de midzomernacht (de allerkortste nacht van het jaar) de knuffels van de kleine Camilla. Als Dunderklumpen de knuffels aanraakt worden ze levend! Jens is het broertje van Camilla en hij heeft alles gezien. Hij gaat Dunderklumpen achterna, samen met zijn geitje Steroog en een tekening die, door de betovering van de midzomernacht, ook al levend is geworden.

Ook deze film is Nederlands ingesproken, maar dan natuurlijk door beroemde mensen uit de tijd dat de film voor het eerst in Nederland was te zien. Maar misschien heb jij ook wel eens van Edwin Rutten (van De film van Ome Willem) gehoord?

Bijzonderheden
Ons leeftijdsadvies: van 4 tot en met 9 jaar
Muziek: Toots Thielemans
Oorspronkelijke film: 1974