Do 22 nov 2012 20:15  
 
 

  Poll
  9,31
 
  Regie
  Vincent Garenq
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2011
 
  Duur
  102'
 
  Met
  Philippe Torreton, Wladimir Yordanoff, Noémie Lvovsky, Raphaël Ferret, Michelle Goddet e.a.
 

Het was de ideale start van Film by the Sea; hij kreeg meteen 5 sterren. Des te opvallender is het, dat de film in Nederland níet zal worden uitgebracht. Distributeur Cinéart bleek bereid om voor een kopie uit België te zorgen, zodat we u toch een heel bijzondere en aangrijpende vertoning kunnen aanbieden.

Deurwaarder Alain kan het niet geloven als hij, samen met zijn vrouw en nog twaalf anderen, wordt beschuldigd van kindermisbruik. Allen worden van hun bed gelicht, terwijl al snel duidelijk is dat ze niets gedaan hebben. De onterechte beschuldigingen raken verward in de wirwar van het slecht functionerende rechtssysteem. Daar ligt in deze film de nadruk op, waar die in Jagten (20 december) op de menselijke aspecten ligt.

De waargebeurde lijdensweg van Alain Marécaux is gebaseerd op de zaak Outreau uit 2001, een van de grootste gerechtelijke dwalingen in Frankrijk.

Als kijker voel je de onmacht en raak je geëmotioneerd betrokken bij de onrechtvaardige gang van zaken; het onrecht grijpt je naar de keel.