Do 24 mei 2012 20:15  
 
 

  Poll
  9,18
 
  Regie
  Olivier Nakache, Éric Toledano
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2011
 
  Duur
  112'
 
  Met
  François Cluzet, Omar Sy (César voor beste acteur), Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet e.a.
 

De roem van Intouchables snelde de film vooruit. De publiciteitsmachine meldde telkens dat al zoveel miljoen Fransen de film hadden bezocht, waarbij dat zoveel-aantal steeds groeide. Op de affiche staat “meer dan 18 miljoen”. Maar weest u gerust; dat heeft de hartverwarmende, heerlijke film helemaal niet nodig: hij is sowieso he-le-maal geslaagd.

Aan geld heeft miljonair Philippe door zijn zakenverleden geen gebrek. Door een ongeluk bij het paragliden is hij echter volledig verlamd geraakt en daardoor aan een rolstoel gekluisterd. Midden in Parijs huurt hij steeds weer iemand anders in om hem te verzorgen. Driss is een jonge Senegalees, die alleen maar even langskomt voor een handtekening, als bewijs dat hij gesolliciteerd heeft, nodig voor het behoud van zijn uitkering. Natuurlijk valt hij Philippe op door zijn nonchalante gedrag en Driss heeft een baan. Binnen de kortste keren staat het aanvankelijk starre huishouden in het enorme huis op z’n kop en dat tot bijna ieders tevredenheid.

Opvallend is het feit, dat de film op waarheid is gebaseerd, want je lijkt het niet te kunnen verzinnen; dat hoefde dus ook niet.

"De film speelt knap met kijkersverwachtingen en lost ze even zo vaak wel als niet in, waardoor je continu onzeker blijft over de voortgang. Dat maakt dat de film een zinderende spanning blijft behouden." (Movie2Movie)