Do 23 feb 2012 20:15  
 
 

  Poll
  8,99
 
  Regie
  Geoffrey Enthoven
 
  Land - Jaar
  België - 2011
 
  Duur
  115'
 
  Met
  Tom Audenaert, Isabelle de Hertogh, Gilles De Schrijver, Xandra Van Welden, Robrecht Vanden Thoren.
 

Het is voor ons geen vaststaand feit, dat ook in Nederland een film als Hasta la vista gemaakt zou kunnen worden. Wat is het toch dat de Belgen zo goed in staat zijn om een fijn gevoel voor humor te gebruiken in een film met wel degelijk een serieuze ondertoon?

Dat is heel gewoon: onze 3 jongemannen houden van wijn en vrouwen. Daar is niets mis mee en met de wijn zit het ook wel goed. Maar met de opmerking dat één van hen blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde zowat geheel verlamd is, is het verlies van hun maagdelijkheid bepaald niet zo vanzelfsprekend als dat zou kúnnen zijn. Gezamenlijk besluiten zij ‘voor een wijntour’ af te reizen naar Spanje, waar ‘toevallig’ ook een heel speciale uitgaansgelegenheid zou bestaan...

"Hasta la vista past feilloos in het rijtje recente Vlaamse komedies als Ex Drummer, Aanrijding in Moscou en De helaasheid der dingen. Hij is in elke denkbare discipline waarachtig. Zoals alleen de Belgen dat kunnen." (Filmtotaal)

"Hasta la vista zou een simpele klucht zijn geweest als onder de humor de tragiek van gehandicapten niet voelbaar zou zijn. Zonder er de nadruk op te leggen, laat de film de kijker voelen hoe het is om volledig afhankelijk van anderen te zijn." (Filmkrant)