Do 26 apr 2012 20:15  
 
 

  Poll
  8,93
 
  Regie
  Paddy Considine
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2011
 
  Duur
  91'
 
  Met
  Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan e.a.
 

Van oorsprong is Peter Mullan acteur, hij vertolkt hier de hoofdrol, maar hij heeft ook al regelmatig de regisseursstoel bezet. Hij zal dus Paddy Considine, ook al acteur, vast met raad en daad hebben bijgestaan bij de productie van Tyrannosaur. Met de korte film Dog Altogether won hij in 2007 zowel een Bafta als de Zilveren Leeuw in Venetië. Zijn eerste lange speelfilm werd in ieder geval een indrukwekkend en compleet drama.

Joseph drinkt veel te veel, is sowieso al gewelddadig en zijn bestaan lijkt alleen nog maar te leiden tot zelfdestructie. Dat wordt allemaal nog versterkt door de dood van zijn hond.

Maar dan treft hij op een dag de gelovige Hannah in haar liefdadigheidswinkeltje. Zij lijkt niet bang voor hem te zijn en er lijkt zowaar iets van ontdooiing te ontstaan. Lees hoe voorzichtig we dat opschrijven... Hannah is vastbesloten om Joseph te redden, maar ook zij blijkt een geheim met zich mee te dragen, een geheim dat verwoestende gevolgen op beider levens zal hebben.

“Dit is niet alleen een verhaal over gebroken mensen, maar ook over wat mensen breekt, over wat ze heelt en hoe ze daarna met hun littekens verder leven. Prachtig." (nu.nl)

“…een geweldig debuut voor Considine, een sterk en onvoorspelbaar script gepaard met geweldig acteerwerk. Je krijgt een hoop ellende over je heen, maar het voelt nooit als effectbejag." (MovieScene)

Bijzonderheden
Beste arthouseproductie van het jaar (British Film Awards 2012).