Do 13 dec 2012 20:15  
 
 

  Poll
  8,76
 
  Regie
  Diederick Koopal
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2012
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Martin van Waardenberg (ook scenario, samen met Gerard Meuldijk), Frank Lammers, Stefan de Walle, Marcel Hensema, Dragan Bakema e.a.
 

Waarom ook niet? Zelf beleefden we veel plezier en lieten een traantje over de wang glijden bij deze helemaal Rotterdamse film. Maar eerlijk is eerlijk: Diederick Koopal komt er vanuit het niets duidelijk goed mee weg. Hij bleek in staat, om alles wat Rotterdams ademt (ook Lee Towers laat van zich horen), mee te laten werken in een verhaal dat zich natuurlijk rond dé Rotterdamse marathon afspeelt.

Gerard, Leo, Kees en Nico werken samen in de garage van Gerard, maar betekenen veel meer voor elkaar. Youssoef hangt er eigenlijk maar een beetje bij, maar híj komt wel op het belachelijke idee om zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om zo de noodlijdende garage van de ondergang te redden. Youssoef zal optreden als trainer en coach. Er blijkt natuurlijk wel een addertje of wat onder het gras te zitten….

"De Marathon is een film vol prachtige vertolkingen die zorgen dat het lief en leed overtuigend overkomt in dit arbeiderssprookje over solidariteit, opoffering en daadkracht. Nooit eerder vertoond in de Nederlandse filmcultuur." (Algemeen Dagblad)