Do 06 dec 2012 20:15  
 
 

  Poll
  8,28
 
  Regie
  Kim Nguyen
 
  Land - Jaar
  Canada - 2012
 
  Duur
  90'
 
  Met
  Rachel Mwanza, Alain Bastien, Serge Kanyinda, Ralph Prosper e.a.
 

Met de film van vanavond wordt een link gelegd naar de ‘Internationale dag van de rechten van de mens’ op 10 december. De werkgroep zal een korte inleiding verzorgen.

De veertienjarige Komono vertelt haar levensverhaal aan haar ongeboren kind. Hoe ze op haar twaalfde werd ontvoerd en werd gedwongen om een wapen te gebruiken. Hoe ze rebel werd en het geweld en de gruwelen van de oorlog meemaakte.

Magician is ook een kindsoldaat en met hun vriendschap lijkt een toekomst mogelijk, wanneer zij samen besluiten om het rebellenleger te ontvluchten. Maar dan slaat het noodlot toe en moet Komono kiezen.

Eeder dit jaar kreeg hoofdrolspeelster Rachel Mwanza de Zilveren Beer voor beste actrice op het filmfestival van Berlijn. In hetzelfde jaar won Rebelle de prijzen voor beste film en beste actrice op het Tribeca Film Festival.

“Hoewel de film in een documentaire-achtige stijl geschoten is, verkiest de Canadese regisseur Kim Nguyen esthetiek boven realisme. (...) voortreffelijke vertolking van Rachel Mwanza, die de film bijzonder knap weet te dragen." (Cinemagazine)

Bijzonderheden
i.s.m. werkgroep Halderberge van Amnesty International