Do 15 jan 2015 20:15  
 
 

  Poll
  8,04
 
  Regie
  Theodore Melfi
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2014
 
  Duur
  102'
 
  Met
  Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts, Jaeden Lieberher e.a.
 

Toegegeven: de programmeurs van uw filmtheater zijn niet automatisch fans van 'de Amerikaanse film'. Maar zo nu en dan mag zelfs een komedie uit dat werelddeel rekenen op een goedkeuring en aan het programma worden toegevoegd.

Alleenstaande moeder Maggis en haar 12-jarige zoon Olivier verhuizen naar het huis naast dat van de immer cynische oorlogsveteraam Vincent. Dat de laatste zich op een gegeven moment genoodzaakt ziet om de hardwerkende Maggie te helpen bij de opvang van haar zoon, accepteert hij dus met fikse tegenzin. Kunt u inschatten hoe het verder loopt? Olivier raakt volledig op de hoogte van de zalen waar Vincent zich het liefst mee inlaat.

"Door de perfecte dialogen, vertolkingen en tegenspelers vergeven we de film graag het prekerige eindpraatje. Een sterk debuut van de onbekende regisseur, die zelf ook in z'n uppie het scenario schreef." (Veronica Magazine)

"Al kennen we het basisrecept, de komische onvoorspelbaarheid van Bill Murray blijft in St. Vincent vermakelijk genoeg." (De Telegraaf)