Do 29 nov 2012 20:15  
 
 

  Poll
  8,16
 
  Regie
  Tony Kaye
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2011
 
  Duur
  94'
 
  Met
  Adrien Brody, Marcia Gay Harden, Christina Hendricks, William Petersen e.a.
 

Een filmtheater dat ín een school domicilie houdt en een organisatietrio heeft dat in het onderwijs werkzaam is móet Detachment wel vertonen. Maar los van dat is de film het waard.

Henry Barthes valt in op een probleemschool in een buitenwijk van New York. Omdat het ook nog maar een tijdelijke baan is zal hij zich snel waar moeten maken bij de scholieren en zijn collega’s. Barthes lijkt de ideale docent en weet zelfs de moeilijkste leerlingen, die geen blad voor de mond nemen, voor zich te winnen. Thuis laveert Barthes tussen de verzorging van zijn demente grootvader en de opvang van het tienerhoertje Erica, dat net wat al te opdringerig aan hem hangt.

“…alleen al de bijna tastbare, fysieke kracht waarmee hij de kokende emoties van zijn personage afwisselend beteugelt en tot uitbarsting brengt, maakt Detachment tot een onthutsende ervaring.” (de Volkskrant)

"Detachment zit stilistisch perfect in elkaar. Geen beeld is te veel en de film weet altijd het juiste tempo te behouden. De animaties die worden gebruikt zijn prachtig en de kleurcontrasten en montage zetten de sfeer voortreffelijk neer. Met Detachment bewijst Regisseur Kaye (American history X) dat hij een perfectionist is. (Filmtotaal)