Do 05 jan 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,91
 
  Regie
  J.C. Chandor
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2011
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci en Demi Moore
 

Vóór we de film hadden gezien, hadden we niet gedacht dat hij op de Fanfareagenda thuis zou horen. Maar onafhankelijk distributeur BFD wist, dat Margin Call voor de filmtheaters is bedoeld, al is de film ook in veel arthouses (tussen bioscoop en filmtheater in) te bezoeken.

Margin Call speelt tijdens de financiële crisis van 2008, maar heeft nu natuurlijk een erg actueel tintje gekregen. Voor het portret van een aantal werknemers van een grote verzekeringsbank op Wall Street - rond een onaangekondigd massaontslag - wist regisseur en scenarioschrijver Chandor grote acteurs te strikken zoals Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci en Demi Moore. Het fantastische spel is een garantie voor een volledig overtuigende film. Het gaat om de persoonlijk kant van de pionnen van het financiële spel, dat allang geen spel meer is. Val niet van het puntje van uw stoel, want daar zit u de hele film.

"Mede door de voortreffelijke acteerprestaties gaat de kijker helemaal mee in dit drama, dat zelfs voor mensen die hun eigen belastingformulier niet kunnen invullen begrijpelijk is." (Algemeen Dagblad)