Do 10 mei 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,90
 
  Regie
  Maïwenn le Besco
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2011
 
  Duur
  134'
 
  Met
  Karin Viard, Joey Starr, Marina Fois, Nicolas Duvauchelle, Maïwenn e.a.
 

Na het zien van Polisse vroegen we ons onmiddellijk af, hoe je soms zo’n chaos georganiseerd kon filmen. Als het nou een documentaire was geweest, want dat lijkt het wel, maar het gaat toch echt om een speelfilm. Nou is dat ons probleem natuurlijk niet, maar het doet onze waardering voor het regisseurswerk wel toenemen. Maïwenn speelt nota bene zelf nog mee ook.

Want het valt nog niet mee bij de politieafdeling in een Parijse voorstad met de zeer beperkte middelen vechtend tegen opgeschoten crimineeltjes, pedofiele smeerlappen en fantasten. En dan is er ook nog de bureaucratische pikorde bij het korps waar de afdeling narcotica het altijd voor het zeggen heeft.

Melissa is een fotografe, die namens het ministerie meeloopt met het team en Fred raakt verkikkert op de vlotte jonge meid.

Polisse won in Cannes de juryprijs.

"Maïwenns inspiratie kwam van een documentaire en dat is ook de stijl waarin ze de film geschoten en gemonteerd heeft. Rauw, beweeglijk en opwindend klit Polisse zich aan de kijker vast om niet meer los te laten. Denk The wire meets Entre les murs." (De Filmkrant)

"Polisse is een aanklacht tegen een maatschappij die problemen niet meer aankan. Dat de jongsten daarvan het eerste slachtoffer worden, is de schrijnende conclusie van deze meeslepende film." (Algemeen Dagblad)