Do 01 mrt 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,86
 
  Regie
  Roman Polanski
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2011
 
  Duur
  79'
 
  Met
  Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly
 

Je kunt er niet onderuit om te bedenken, dat regisseur Roman Polanski (78 jaar) iets van zijn persoonlijke omstandigheden (hij kan niet meer naar zijn thuisland Amerika vanwege een vermeend zedenmisdrijf, gepleegd in een ver verleden) in zijn film heeft weten te stoppen. Het verhaal is helemaal opgesloten in het huis van een van de 2 echtparen waar het hier over gaat en doet wel wat toneelmatig aan. Maar let u op de sterrencast; een garantie voor fantastisch acteerwerk.

Wanneer een ruzie tussen twee jongens van een jaar of 11 enigszins uit de hand is gelopen, komen hun ouders bij elkaar om de zaak bij te leggen. Dat lijkt te lukken, maar telkens komt er wat tussen, waardoor ze maar niet uit elkaar kunnen gaan. Felle discussies, geheimen die boven water komen, ongepast gedrag en hilarische voorvallen wisselen elkaar af. En wat is er eigenlijk met de hamster gebeurd?

"Hoewel de film door de beperkte locatie onmiskenbaar aan toneel doet denken, maken Polanski en Reza slim gebruik van de cameravoering om personages naar de voorgrond te halen en uit te diepen. (...) Op het toneel mag het imploderende huwelijk 49 jaar na de première van Virginia Woolf een cliché zijn geworden, met het kostelijke Carnage bewijzen Polanski en Reza in 79 zinderende minuten dat het gegeven nog steeds een geweldige film kan opleveren." (Het Parool)

Naar de eenakter ‘Le dieu du carnage’ (De god van de slachting) van de Franse schrijfster Yasmina Reza, met opvoeringen over de hele wereld, is de film gesitueerd in New York.