Do 09 aug 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,74
 
  Regie
  Ole Christian Madsen
 
  Land - Jaar
  Denemarken - 2011
 
  Duur
  99'
 
  Met
  Anders W. Berthelsen, Paprika Steen, Sebastián Estevanez, Jamie Morton e.a.
 

Het idee ontstond bij toeval, maar we hebben het met plezier ingevuld: augustus is Scandinavische maand bij Fanfare. We beginnen Deens, maar de volgende weken wordt er ook nog Noors en IJslands gesproken in de films.

Om het nóg breder te trekken: SuperClásico is dan wel een Deense film, maar hij speelt zich af in Argentinië, met wijn uit dat land in een bijrol. We doen ons best om deze avond een passende wijn te schenken.

Christian en Anna zijn uit elkaar en zij heeft eigenlijk al een nieuw en succesvol leven met een plaatselijke voetbalheld in Buenos Aires. Christians wijnwinkel gaat niet zo best en (ook) dat brengt hem op het idee om zijn ex achterna te vliegen om “de scheidingspapieren op orde te brengen”, maar eigenlijk om te proberen het weer goed te maken tussen hen. Puberzoon Oscar moet mee en natuurlijk gaat het allemaal wat anders dan de bedoeling is.

De Deense Oscarinzending stond ook op de nominatie om als slotfilm van het vorige seizoen dienst te doen, maar dat lukte niet. Als ‘zomerfilm’ blijft hij prima geschikt.

“Door Latijnse passie tegenover Scandinavische kilheid te plaatsen, schopt Madsen heel wat open deuren in. Maar een klucht wordt het nooit, daarvoor houdt deze regisseur te veel van zijn personages." (de Filmkrant)