Zo 04 jan 2015 20:15  
 
 

  Poll
  7,88
 
  Regie
  Olivier Nakache, Éric Toledano
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2014
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim, Izïa Higelin e.a.
 

Natuurlijk wisten regisseur Nakache en Toledano, dat ze nooit over het gigasucces van Intouchables heen zouden kunnen bij de productie van een nieuwe komedie. Samba heeft dan ook een wat zwaardere lading, al wordt hij toch als ‘komedie’ geafficheerd. Opnieuw is Omar Sy een van de hoofdrolspelers en werd daar in dit geval Charlotte Gainsbourg aan gekoppeld.

De Senegalees Samba woont al tien jaar in Frankrijk, maar heeft nog steeds geen zekerheid in dat land opgedaan. Hij switcht van de ene korte klus naar de andere en het lukt allemaal net, als er bijvoorbeeld wat geschoven kan worden met verblijfsvergunningen of id’s. Alice probeert op te krabbelen uit een burn-out en doet dat met vrijwilligerswerk bij de opvang van asielzoekers. Het is dus wel duidelijk dat het vanaf daar met die twee verder gaat in ons verhaal.

“Het leven van een illegaal is weliswaar vrij troosteloos en ook dat van een burn-outpatiënt is er niet een om over naar huis te schrijven, maar ook in zo’n leven valt er zo nu en dan heus nog wel wat te lachen. Precies dat weten Eric Toledano en Olivier Nakaache prachtig in beeld te brengen.” (Metro)