Zo 07 okt 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,64
 
  Regie
  Daniel Cohen
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2012
 
  Duur
  84'
 
  Met
  Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué, James Gerard, Julien Boisselier e.a.
 

Voor de zesde keer werken het filmtheater en hotel-restaurant De Reiskoffer in Bosschenhoofd samen: op zondagmiddag staat, na een welkom met koffie, eerst een film op het programma. Daarna serveert het restaurant een maaltijd, die zo goed mogelijk past bij de film.

Het is er nooit van gekomen: een eigen restaurant, maar Jacky Bonnot is bezeten van de gastronomie en heeft al veel kookkennis vergaard. Alleen weet niemand daar van en lukt het hem dus niet om zijn grote droom te verwezenlijken. Hij heeft er trouwens ook het geld niet voor en door zijn eigenzinnigheid wordt het zo mogelijk nóg lastiger.

En dan is daar ook nog sterrenchef Alexandre Lagarde, die door de aandeelhouders van het restaurant onder druk wordt gezet: er moet commerciëler gekookt worden en dat is volledig tegen de principes van dé Alexandre.

Die twee verhaallijnen moeten natuurlijk samenkomen als het om een Franse komedie gaat en dat gebeurt natuurlijk ook. Maar niet nadat verschillende hobbels zijn genomen, tegenvallers zijn weggewerkt, want pas dan kan de oprechte liefde voor de kookkunst overwinnen.

"Comme un chef is geen filmisch hoogstandje, daarvoor is de plot te mager. (...) Maar de film bezit, zeker door de vertolking van Jean Reno, veel charme." (Algemeen Dagblad)

Bijzonderheden
Arrangement in en i.s.m. De Reiskoffer in Bosschenhoofd