Do 23 aug 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,61
 
  Regie
  Anne Sewitsky
 
  Land - Jaar
  Noorwegen - 2010
 
  Duur
  85'
 
  Met
  Agnes Kittelsen, Maibritt Saerens, Joachim Rafaelsen, Henrik Rafaelsen e.a.
 

Hoewel ook de originele titel Sykt lykkelig (= Waanzinnig blij) cynisch is bedoeld is er toch sprake van een komisch drama en die maken ze dus óók in Noorwegen. We vinden het wel leuk, dat de film in een sneeuwlandschap speelt en er zelfs een kerstscene in voorkomt.

Ook al heeft haar man niet zo veel belangstelling voor haar, dat maakt Kaja, als eeuwige optimist, niet zo veel uit. Maar als de nieuwe buren het perfecte stel lijken te zijn, gaat zij daar toch wat anders over denken. Die nieuwe buren lijken alles allemaal en helemaal voor elkaar te hebben: ze zijn succesvol, knap, ze zingen in een koor en hebben zelfs een kind geadopteerd uit Ethiopië. Dat doet bij Kaja een nieuwe wereld opengaan. Waardoor die van haar eigenlijk compleet op zijn kop komt te staan.

“Deze Noorse tragikomedie moet het hebben van goede acteerprestaties en een sterk script. Dat laatste zorgt voor onverwachte wendingen, vileine humor en geloofwaardige karakters. Bovendien is het een eerlijk script, dat personages en publiek niet spaart." (Cinemagazine)