Do 29 mrt 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,45
 
  Regie
  Bouli Lanners
 
  Land - Jaar
  België - 2011
 
  Duur
  84'
 
  Met
  Paul Bartel, Zacharie Chasseriaud, Martin Nissen en enkele anderen.
 

Langzaam maar zeker wordt het tijd om de toppers van het IFFR binnen te halen. Regisseur Bouli Lanners was aanwezig bij de voorstelling in Rotterdam en vertelde er onder meer over de manier van werken met de nog zo jonge pré-pubers. Hij heeft ze in ieder geval tot grootse prestaties gebracht. Les Géants werd 9e in de publiekspoll van Rotterdam; een lijst met 163 titels.

Eigenlijk doen de drie jongens niet veel meer dan lanterfanten en kattenkwaad uithalen, wiet roken en eten jatten in de prachtige omgeving van de Ardennen. Maar al snel kom je er achter dat die zomer niet helemaal het sprookjesachtig avontuur wordt dat de jongens hadden gedacht. Steeds maar weer de verkeerde beslissingen nemend (van hun ouders is geen spoor te bekennen) komen ze al snel zonder geld te zitten en uiteindelijk raken ze ook het dak boven hun hoofd kwijt.

"Lyriek en melancholie kunnen heel goed samengaan met hardheid en een eigen wereld zonder wetten. Het jongensboek is door het camerawerk van een adembenemende schoonheid, de jongens zetten met hun realistische spel een erg goede prestatie neer." (MovieScene)