Do 16 aug 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,43
 
  Regie
  Joachim Trier
 
  Land - Jaar
  Noorwegen - 2011
 
  Duur
  95'
 
  Met
  Anders Danielsen Lie, Malin Crépin, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava e.a.
 

Van een heel andere orde dan de film van vorige week is Oslo August 31st, maar het is ook de bedoeling om duidelijk te maken, hoe breed er in Noord-Europa films worden gemaakt. Deze bleef bij ons nog lang door het hoofd spelen.

De 34-jarige Anders heeft zijn afkickprogramma afgerond en hij zal als onderdeel van dat programma in Oslo een sollicitatiegesprek hebben. Maar Anders maakt een eerste verkeerde beslissing door op zoek te gaan naar mensen en plaatsen uit zijn vroegere leven. En dat is nog maar het eerste onverstandige besluit.

Steeds verder zakt Anders weg in overwegingen over de zin van zijn bestaan en in frustraties over de gemiste kansen en teleurstellingen.

Is er wel voldoende ruimte voor een nieuwe start?

“Een integer en poëtisch drama van regisseur Joachim Trier naar het boek ‘Le feu follet’ van Pierre Drieu, waar ook de gelijknamige beroemde film noir van Louis Malle uit 1963 op is gebaseerd.” (persmap)

"Toch is de film wel degelijk aangrijpend, vooral omdat het verhaal op de één of andere manier volkomen eerlijk en oprecht lijkt. (...) Daar komt bij dat de acteurs naturel en geloofwaardig zijn en de sobere cameravoering de sfeer van de film ondersteunt." (Spits)