Do 18 okt 2012 20:15  
 
 

  Poll
  7,23
 
  Regie
  Sarah Polley
 
  Land - Jaar
  Canada - 2011
 
  Duur
  116'
 
  Met
  Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby e.a.
 

Al heel snel in het verhaal voel je als kijker dat er wat mis dreigt te gaan. Margot en haar man Lou, die voortdurend kip bereidt om zijn kookboeken uit te testen, hebben het misschien té goed met elkaar of beter: te gemakkelijk. Totdat Daniel hun nieuwe buurman (bij toeval zitten ze naast elkaar in het vliegtuig) zich meldt en Margot aanvankelijk niet eens begrijpt wat haar overkomt: er slaat een vonk over. Daniel doet er niet eens zo veel voor, maar Margot kan zich nauwelijks inhouden. De kijker kan dan nog maar moeilijk met haar meevoelen…

“Het is misschien nog te vroeg om te zeggen of dat Sarah Polley's signatuur is, maar net als Away from her valt Take this waltz op door zijn warme toon. In Polley's films zijn twijfel en afscheid geen reden voor geëxalteerd drama.” (de Filmkrant)

“Alles wat Polley voor ogen had, is haar gelukt. Take Take this waltz is een emotionele filmervaring die je dwingt je eigen relatie onder de loep te nemen. Het resultaat daarvan zal ook de interpretatie van het einde van de film beïnvloeden." (MovieScene)