Do 16 jun 2011 20:15  
 
 

  Poll
  8,70
 
  Regie
  Susanne Bier
 
  Land - Jaar
  Denemarken - 2010
 
  Duur
  113'
 
  Met
  Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Markus Rygaard, William Jøhnk Nielsen e.a.
 

Eindelijk weer een Deens drama in het filmtheater en wat voor een. Het enige puntje dat je op zou kunnen merken is dat de winnaar van de Golden Globe én de Oscar voor beste buitenlandse film wat veel verhaallijntjes heeft.

Anton is dokter in een Afrikaans vluchtelingenkamp. Dat is een leven vol stress en problemen, bij voorbeeld veroorzaakt door de elkaar bestrijdende groeperingen. Groter zou het verschil met het sfeervolle dorpje thuis niet zijn, ware het niet dat hem ook daar weinig rust wordt gegund. Ook daar moet hij moeilijke keuzes maken omdat hij en zijn vrouw weliswaar uit elkaar zijn, maar een scheiding toch nog een stap te groot lijkt. Bovendien gaat het niet goed met zijn zoon Elias van 10, die op school gepest wordt. De komst van Christiaan, wiens moeder pas is overleden, lijkt een gunstige ontwikkeling te kunnen veroorzaken.

“In a better world werkt vrij schematisch en voorspelbaar naar een crescendo toe, maar presenteert menselijke emoties voldoende complex om tot het einde toe te intrigeren. Zo maakt Bier dan wel melodrama, maar geen glad melodrama." (de Volkskrant)