Do 30 jun 2011 20:15  
 
 

  Poll
  8,28
 
  Regie
  Ferzan Ozpetek
 
  Land - Jaar
  Italië - 2010
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Ennio Fantastichini, Lunetta Savino e.v.a.
 

De avond van de slotfilm van het seizoen wil bij Fanfare nog wel eens een beetje uit de hand lopen. Dat proberen we ook dit jaar natuurlijk niet te voorkomen. Na afloop van de film wordt iedereen uitgenodigd om nog een drankje te drinken en een hapje te nuttigen om daarbij op een juiste manier het seizoen te kunnen nabeschouwen. We doen een en ander in samenwerking met Italiaans restaurant Mona Lisa annex eethuis PPS, waar de Italiaanse keuken nog steeds alle eer wordt aangedaan.

Tomasso Cantone is de benjamin van een grote, conservatieve familie van pastamakers in Puglia. Hij komt na zijn studie even terug naar huis en is eindelijk klaar om zijn familie onder ogen te komen en zijn geheimen te onthullen: hij is homoseksueel en hij wil schrijver worden. Maar net als hij voldoende moed heeft verzameld, is zijn broer Antonio hem te snel af met zijn eigen onthulling. Die diskwalificeert zich in de ogen van papa dan volledig voor diens opvolging in het pastabedrijf; daar komt nu alleen Tomasso nog voor in aanmerking. Die dat dus bepaald níet van plan was.

Op het moment van schrijven is de film in Nederland nog niet uit en zijn er dus nog geen recensies uit ons land beschikbaar.

“…wereldschokkend origineel is het niet. U hebt dit verhaal al wel eens gezien en ook de moraal - "wees gewoon jezelf" - is nu niet direct één waar je plat van achterover zal vallen. Maar Ozpetek vermijdt wel het goedkope sentiment, injecteert het verhaal met de nodige humor en zorgt er op die manier voor dat het toch een genoegen wordt om nog eens over dezelfde platgetreden paden te wandelen.” (digg.be)

Bijzonderheden
Slotfilm