Do 26 mei 2011 20:15  
 
 

  Poll
  8,14
 
  Regie
  David O. Russell
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2010
 
  Duur
  115'
 
  Met
  Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo e.a.
 

Niet minder dan 7 Oscarnominaties, waaronder die voor beste film(!) én beste regie, kreeg de film van vanavond. Er werden er echter maar 2 verzilverd (voor de beste bijrollen van Melissa Leo en Christian Bale) en dan gaat het met de film dus minder hard lopen dan de makers hoopten. Toch willen wij de film bepaald niet als verliezer zien, als u begrijpt wat we bedoelen.

Behalve het feit dat het verhaal zich in het boksmilieu afspeelt is het toch vooral een familiedrama, waarbij iedereen zich enigszins ongezond met elkaar bemoeit maar ook erg aan elkaar hangt.

Micky Ward doet er alles aan om bokskampioen te worden, vooral ook omdat zijn halfbroer Dicky zijn toekomst in duigen zag vallen en verviel in drank en drugs en 15 jaar gevangenisstraf moest uitzitten. Na zijn vrijlating zullen de broers samenwerken bij de voorbereidingen van het wereldkampioenschap. Maar of die combinatie nog wel mogelijk is, is maar zeer de vraag.

The fighter is gebaseerd op het leven van de Amerikaanse bokser "Irish" Micky Ward en verhaalt dus een waargebeurde geschiedenis.

“…hoewel de gevechten spectaculair in beeld zijn gebracht, overtuigt de film toch vooral als familiedrama. (...) Christian Bale, die griezelig overtuigend transformeert in een pezige, neurotische crackverslaafde, steelt de show." (de Volkskrant)

"The fighter toont een familiestrijd die knettert, vermaakt en je tegelijk klemvast om het hart grijpt." (Veronica)