Do 01 dec 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,97
 
  Regie
  André van Duren
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2011
 
  Duur
  111'
 
  Met
  Sylvia Hoeks, Marcel Musters, Matthias Schoenaerts, Rutger de Bekker, Frank Lammers e.v.a.
 

Al in een vroeg stadium gaven we distributeur E-One door, dat we deze oerbrabantse film natuurlijk bij Fanfare wilden vertonen. We zagen de film bij het Nederlands Filmfestival in aanwezigheid van regisseur André van Duren. Hij was er ook, omdat bij de vertoning van de openingsfilm van dat festival men had gevraagd om de film te laten ondertitelen. Die hulp hadden wij niet nodig en u waarschijnlijk ook niet. Na de vertoning liet van Duren ook nog weten, dat hij uit zeer betrouwbare bron wist, dat meer dan 80% van de film overeenkwam met de indertijd (de jaren ’30) gemaakte geschiedenis.

Bijna dagelijks komt 'de Ossche bende' samen in het café van Johanna van Heesch en haar man Ties. Vandaaruit is de bende, onder leiding van Wim de Kuiper, verantwoordelijk voor een golf van misdaad en moord die zelfs heel Nederland in zijn greep houdt. Zelfs het laatste vooroorlogse kabinet zal er door vallen. Johanna wil af van al het geweld en wordt opvallend genoeg, maar niet geheel zonder eigenbelang, geholpen door de corrupte verzekeringsagent Harry. Maar zo gemakkelijk komt ze niet af van de misdaad; sterker nog…

"Die sfeer brengt De Bende van Oss prima over, mede dankzij sterk acteerwerk. Dat het verhaal iets te geconstrueerd overkomt doet daar weinig aan af." (Nu.nl)

Bijzonderheden
In samenwerking met Filmtheater De Bussel in Oosterhout.