Do 03 feb 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,86
 
  Regie
  François Ozon
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2010
 
  Duur
  103'
 
  Met
  Catherine Deneuve , Gérard Depardieu , Ludivine Sagnier , Évelyne Dandry e.a.
 

Uw filmtheater om de hoek organiseert een Franse week met de vertoning van twee zeer uiteenlopende titels: Potiche is de nieuwste film van wonderkind Ozon en aanstaande dinsdag(!) is het op waarheid gebaseerde Des hommes et des dieux te zien.

In de stijl van 8 Femmes , ook met Catherine Deneuve, die we hebben moeten laten schieten, kunnen we nu eindelijk ook die (surrealistische) kant van Ozon laten zien: in een enigszins óvergestileerde jaren '70-stijl is Suzanne Pujo de wel wat al te toegewijde en huiselijke vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol. Die leidt zijn paraplufabriek met ijzeren hand, totdat hij door een hartaanval wordt getroffen als het personeel zijn dictatuur niet langer pikt. Zonder dralen neemt Suzanne de touwtjes over totdat Robert terugkomt na een rustkuur…

Bij het filmfestival van Gent was Deneuve (66) hoogstpersoonlijk aanwezig om een oeuvreprijs in ontvangst te nemen. Ze hoefde niet eens veel te zeggen om toch te kunnen stralen en dat deed in ieder geval ook festivaldirecteur Jacques Dubrulle, zij het op een ándere manier.

“Alleen al een must om Deneuve en Gérard Depardieu samen in een disco te zien dansen” (Preview)