Do 01 sep 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,61
 
  Regie
  Woody Allen
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2011
 
  Duur
  94'
 
  Met
  Owen Wilson, Rachel McAdams, Michael Sheen, Adrien Brody, Marion Cotillard e.a.
 

Deze film werd in avant première voor Nederland vertoond, want hij ging pas op 15 september in Nederlandse première. Achteraf schreven we dit commentaar:

De carrière van Allan Konigsberg, alias Woody Allen, begon al op zijn vijftiende, toen hij oneliners ging verkopen aan roddelbladen. In de jaren daarna schreef hij grappen voor komiek Bob Hope en in 1961 begon hij in de cafés van Greenwich Village met stand-up comedy.

Allens films behoeven geen inleiding; hij maakte er ongeveer net zoveel als hij nu oud is (meer dan 70). Midnight in Paris (want dat was de titel van de Sneak Preview van donderdag met een mooie score van 7,61) was de openingsfilm van Cannes 2011 én zal dat zijn van Film by the Sea aanstaande vrijdag. De film zal op 15 september in Nederland worden uitgebracht door Paradiso. We bedanken die distributiemaatschappij natuurlijk voor de medewerking.

Algemeen wordt de film beschouwd als een van zijn betere van de laatste jaren en met name het creatieve scenario, waarin heden en verleden spitsvondig worden gemixt, wordt geroemd.