Do 11 aug 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,61
 
  Regie
  Paolo Virzi
 
  Land - Jaar
  Italië - 2010
 
  Duur
  0'
 
  Met
  Valerio Mastandrea, Micaela Ramazotti, Stefania Sandrelli, Claudia Pandolfi.
 

Omdat we het vorige seizoen afsloten met ‘een Italiaan’ was het wel leuk, dat distributeur Cinéart La prima cosa bella voor een avant première beschikbaar had. Feit is wel, dat ook wij die film nog niet gezien hebben… Dan kijken we dus lekker met u mee.

De depressieve leraar Bruno en zijn jongere zus Valeria zullen de strijdlustige en stralende Anna verzorgen op haar sterfbed. Door zijn terugkeer naar Italië en geboortestad Livorno neemt Bruno een onvermijdelijke duik in het verleden.

In de jaren ’70 waren Bruno en Valeria er getuigen van dat hun moeder door haar jaloerse echtgenoot op straat werd gezet na te zijn gekozen tot ‘mooiste moeder van het strand’. De opeenvolgende, tragikomische gebeurtenissen rond de verhuizingen van het gemankeerde gezin en de diverse minnaars van Anna brengen het verhaal weer naar het heden, waar vooral Bruno te doen heeft met de conflictueuze relatie tussen hem en zijn moeder.

Onder meer: David di Donatello-Awards (de Italiaanse Oscars) voor beste acteur (Mastandrea), beste actrice (Ramazotti) en beste scenario. Daarnaast een nominatie voor beste regisseur bij de European film awards 2010.