Do 24 nov 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,52
 
  Regie
  Valérie Donzelli
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2011
 
  Duur
  100'
 
  Met
  Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm, Brigitte Sy e.a.
 

Het aandeel van de Franse film in de Fanfare-agenda is dit najaar behoorlijk. We kiezen eigenlijk nooit op het land van afkomst en dat betekent dus vast, dat een groeiend aantal kwaliteitsfilms van Franse afkomst is. De productie in het enorme land is overigens nog veel aanzienlijker: het zijn de betere titels, die voor Nederland (met name door Cinéart) worden aangekocht.

De jonge ouders Romeo en Juliette zijn natuurlijk gek met hun pasgeboren kind, maar dat geluk krijgt een enorme dreun als zoon Adam ernstig ziek blijkt te zijn. De ziekte van hun zoon gooit hun hele leven om, maar samen móeten ze er uit zien te komen om de ziekte te kunnen overwinnen, waarbij ze echter óók rekening moeten houden met het ergste wat bestaat...

“De overenthousiaste toon had wel een onsje minder mogen zijn; een enkel kalm moment van bezinning had de tomeloze energie van de film net iets meer reliëf gegeven. Maar het blijft lovenswaardig, en zeker ook ontroerend, dat Donzelli zo stoutmoedig durft om te gaan met zulke gevoelige materie." (De Volkskrant)