Do 24 mrt 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,39
 
  Regie
  Chang-dong Lee
 
  Land - Jaar
  Zuid-Korea - 2010
 
  Duur
  135'
 
  Met
  Jeong-hee Yoon, Da-wit Lee, Nae-sang Ahn, Hira Kim, Yong-taek Kim e.a.
 

De eerste film ‘uit Rotterdam’ in onze programmering komt uit Zuid-Korea en alleen al daarom is het leuk om hem op te nemen in de programmering. Hij eindigde in de publieksenquête bij de eerste 20 van de bijna 200 films en wij vonden hem prachtig.

De wat buitenissige, oudere dame Mija voedt, bij afwezigheid van z’n moeder, haar kleinzoon op. Die puber heeft eigenlijk alleen interesse voor de tv en zijn gsm. Om wat bij te verdienen verzorgt Mija een oudere man bij haar in de buurt. Als bij haar het begin van Alzheimer wordt geconstateerd geeft ze zich op voor een poëziecursus: één keer in haar leven wil ze een gedicht schrijven. Dan treedt treedt het noodlot in haar leven waarvan haar kleinzoon mede de veroorzaker is…

Poetry is Lee Chang-Dongs vijfde speelfilm en hij koos voor de hoofdrol voor de legendarische Yun Jung-Hee, de leading lady van de Koreaanse cinema, die na een afwezigheid van zestien jaar een comeback maakt. Zij geeft hart en ziel aan een bijzondere, weliswaar wat wereldvreemde vrouw, het hoofdpersonage van een subtiel melodrama.

Winnaar beste scenario in Cannes.