Do 03 nov 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,37
 
  Regie
  Lars von Trier
 
  Land - Jaar
  Denemarken - 2011
 
  Duur
  136'
 
  Met
  Charlotte Gainsbourg, Kirsten Dunst, Charlotte Rampling, John Hurt, Kiefer Sutherland, Stellan Skarsgård e.a.
 

Met de vertoning van zijn vorige film Antichrist [IMDB] zouden we niemand enig plezier hebben gedaan. Met Melancholia is regisseur Lars von Trier een prettiger weg ingeslagen, hoewel ook deze film bepaald niet voor de hand ligt. Maar hij is uitzonderlijk genoeg – en ook weer niet té – om het contact met de immer spraakmakende regisseur niet geheel te verliezen.

Als je bereid bent om een enigszins merkwaardig verhaal op de koop toe te nemen blijft een hier en daar verbluffend kijk- en acteerspel je fascineren. Let ook op de sterrencast.

Melancholia is een planeet die zich richting aarde beweegt en het einde der tijden lijkt aan te kondigen. Wat bijzonder dat ook Terrence Malick in The tree of life [IMDB] zich daarmee bezig hield. De zussen Justine en Claire zijn, met bruidegom Michael natuurlijk, bijeen voor de viering van het huwelijk van de eerste. Justine raakt behoorlijk van de kook door het naderend onheil, Claire is strijdlustig en optimistisch.

"Wonderschone beelden, prachtige labiele vrouwen, onbestemde verlangens, door hun verstand verblinde mannen en onverklaarbare gebeurtenissen: Melancholia is vintage Von Trier." (Het Parool)

Bijzonderheden
Engels gesproken