Do 09 jun 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,27
 
  Regie
  Derek Cianfrance
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2010
 
  Duur
  119'
 
  Met
  Michelle Williams, Ryan Gosling e.a.
 

Het huwelijk van Cindy en Dean staat onder druk: langzaam maar zeker lijken de twee van elkaar weg te drijven vanwege de sleur en omdat de liefde tussen hen lijkt uit te doven. Dat weten ze beiden en ze willen er aan werken door een weekend op een hotelkamer samen terug te kijken op hun eerste ontmoeting, hun prille, hoopvolle liefde en het verloop van hun huwelijk.

Blue Valentine schakelt steeds tussen heden en verleden en de intensheid en eerlijkheid van Cindy en Dean levert een enerverende filmervaring.

Golden Globe voor beide acteurs Michelle Williams en Ryan Gosling en een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol voor Williams.

Vanwege financiƫle problemen en door het overlijden van de man van Michelle Williams (Heath Ledger werd maar 28) werd de productie jarenlang uitgesteld, omdat regisseur Cianfrance geen andere actrice voor de hoofdrol wilde.

"Twaalf jaar werkte Cianfrance aan het scenario. Het leverde - ook door de klasse van acteurs Gosling en Williams - een film op die verdomd realistisch aanvoelt. Na afloop resteert het gevoel dat er net onder je neus een huwelijk kapot is gegaan." (de Filmkrant)