Do 18 aug 2011 20:15  
 
 

  Poll
  7,04
 
  Regie
  Sebastián Silva
 
  Land - Jaar
  Chili, Mexico - 2009
 
  Duur
  95'
 
  Met
  Claudia Celedón, Alejandro Goic, Catalina Saavedra en meer
 

Soms gaat er (flink) wat fout in de filmbranche: van La Nana is de masterkopie verloren gegaan en daarom kunnen er geen 35mm-kopieën worden bijgemaakt. Als er dan ook nog wat fout gaat met een ándere kopie, blijft er voor Nederland maar één over. En als de kritieken zo lovend zijn als ze zijn heeft distributeur Cinemien een probleem. Maar Fanfare kan u vanavond dus die unieke kopie van La Nana voorschotelen.

Raquel is al zo lang iedereen weet de huishoudster van de familie Valdes; ze hoort er dan ook helemaal bij. Maar met de oudste dochter van de familie ontstaat er steeds meer wrevel en de familie denkt er goed aan te doen om wat extra hulp in te roepen. Maar daarmee voelt Raquel zich gepasseerd en dat zal iedereen weten…

In Latijns-Amerika is er nog steeds sprake van een klassenverdeling en daar weet regisseur Sebastián Silva uitstekend de zere vinger op te leggen. Alom worden de acteerprestaties van Catalina Saavedra geroemd.

Grand jury prize én de prijs voor beste actrice voor Saavedra op het Sundance filmfestival, nominatie voor de Golden Globe voor beste buitenlandse film. In het najaar zal ook Silva’s volgende film Catos Viajos (Old cats) in Nederland worden uitgebracht.